Home Övrigt, Skatter • Snart dags att deklarera

Snart dags att deklarera

 - 

För dig som inte har insett det börjar det bli dags att deklarera och det  du inte är ensam om att vara lite nervös och fundera vad de olika rutorna betyder, vilka avdrag man ska göra, får göra och bör göra!

Frukta inte, det finns hjälp på nätet! Först och främst ska du inte vara rädd att ringa Skatteverket och fråga om hjälp. De är otroligt hjälpsamma och kan reda ut en hel del för dig. Tänk på att de kan, idiotiskt nog, inte ställas till svars för råd de ger till dig över telefon. Det vill säga att om de säger att du kan göra ett avdrag och du gör det och sen inte får det godkänt kan du inte säga “men ni sa ju det”. Det hade varit logiskt, det hade varit bra…men tyvärr är det inte så.

Kolla också in Skatteverkets hemsida som är mycket mer hjälpsam och informativ än man kanske skulle kunna tro.

Skatteverket har gått ut med att de kommer att undersöka rotavdrag extra hårt i år så kolla så att du har ditt på det torra. På OmRotavdraget.se kan du läsa allt du behöver om rotavdraget.

Slutligen så kan jag rekommendera OmAvdrag.se för tips på avdrag till deklarationen. Här får du reda på vad du ska göra för avdrag, vad du inte ska göra, vad du bör göra och kan göra.

Lycka till!

Author:SvenskaKredit

One response to “Snart dags att deklarera”

  • johan84 December 13, 2013 at 11:11 am Reply 

    Deklaration är allt annat än roligt, förutom att man får se hur mycket man tjänat xD … men de svenska skatterna är på tok för höga.. upp emot 63% för höginkomsttagarna.. man får ju nästan inget kvar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*