Home Kreditkort • Skaffa bonuspoäng med hjälp av kreditkort

Skaffa bonuspoäng med hjälp av kreditkort

 - 
kreditkort

Jag drev under en lång tid en sajt som heter Bonuspoäng.se, vars syfte var att hjälpa konsumenter att maximera sina bonuspoäng från flygresor, tågresor och då också kanske bonus från köp med kreditkort. Under en tid i livet spenderade jag stor tid på att försöka hitta bästa möjliga sätten att kombinera olika varianter för att maximera bonusen. Det här är mina lärdomar:

  1. Fokusera på ett flygbolag eller “huvudtjänst” – och sprid inte ut dina insatser för brett. Detta betyder att tänker du satsa på tex EuroBonus, gör då det fullt ut. Använd SAS så ofta du bara kan när du flyger, skaffa ett kreditkort med EuroBonus och välj hotell baserat på vilka som har samarbeten med EuroBonus. Försök inte göra lite här och där. Bonuspoängen har en begränsad livstid och sprider du ut dem för mycket kommer du aldrig komma upp i de nivåer som behövs för att du verkligen ska få nytt av dem.
  2. Använd kreditkorten – men håll för allt i världen koll! Om du inte flyger frekvent i jobbet är det generellt sett rätt svårt att nå upp i de riktigt höga nivåerna för bonuspoäng. Men kreditkorten kan åtminstone göra att du kommer en mycket bra bit på väg. Använd ditt bonus-kreditkort till exakt alla köp du bara kan, och kanske framförallt när du har möjlighet att ta ett större inköp på kreditkortet. Se dock till att du alltid har motsvarande kontanter på ett “kreditkortskonto” på din bank. Säg tex att du har 20.000 kr kredit på ditt kort, se då till att du alltid har 20.000 kr kontant på ett bankkonto. Då kan du bränna hela krediten och vara helt säker på att du aldrig hamnar i fällan att inte riktigt kunna betala tillbaka allt. Ett par förseningar med räntor och påminnelser och du har snabbt gjort dig av med alla finansiella fördelar du kommer få av att resa och uppgradera dig med bonuspoäng.
  3. Använd bonuspoängen smart. Jag sparade en gång ihop 80.000 EuroBonus-poäng (har jag för mig) och skulle åka på en resa till Thailand. Jag spenderade dem (dumt nog) på en envägsresa ner dit, men sen kostade ju envägsresan tillbaka betydligt mer än en t/r-resa! Jag hade fått betydligt mer utav dessa bonuspoäng på att lyxa till det med Business Class på dit och hem-resan istället!
  4. Skaffa rätt appar för att hålla koll på koderna. I dagsläget finns det många bra appar för att hålla koll på bonuspoäng, tex AwardWallet. Missar du att lägga in din bonuskod när du köper något är det meningslöst!

Detta var bara några av de tipsen jag kommer ihåg. I nuläget är jag inte riktigt lika dedikerad bonussamlare (kör SJ Prio på halvfart) så minnet kring de bästa tipsen kanske sviker mig.

Author:SvenskaKredit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*