Home Nyheter, Övrigt, Skatter • Rotavdraget gynnar fel yrkesgrupp

Rotavdraget gynnar fel yrkesgrupp

 - 

Jag har diskuterat med ett antal vänner i Stockholm om rotavdrag och hushållsnära tjänster, huruvida det är bra eller inte och om det är rättvist. Det verkar inte vara alltför stort motstånd mot avdragen man kan göra och det är klart, alla är ju glada över att få sina sovrum och sommarstugor renoverade för halva priset.

Med facit i hand verkar det även gett resultat, mer pengar kommer in i statskassan när färre jobb är svarta och det är ju bra. Problemet som jag ser det med hushållsnära tjänster och avdrag vid hantverksarbete är att det felaktigt gynnar en grupp som inte riktigt behöver det. Då syftar jag framförallt på hantverkare och inte så mycket på städerskor etc. eller, inte alls på de hushållsnära tjänsterna faktiskt.

Hantverkare (i Stockholm) måste vara en av de mest bortskämda yrkesgrupperna i vårt land. Det finns knappast någon yrkesgrupp som kan överleva med sån minimal servicenivå och de verkar ju inte ens vara i behov av rekommendationer för att de får så mycket jobb i samband med rotavdraget. De kan även passa på att tjäna mer pengar för sitt arbete utan att direkt slita mer för det.

Jag hoppas att arbetsmarknaden kan öppnas upp mer för hantverkare från andra länder som kan jobba vitt och konkurrera med de svenska hantverkarna så att det uppstår någon form av balans och för att få en bättre marknad.

Author:SvenskaKredit

2 responses to “Rotavdraget gynnar fel yrkesgrupp”

  • Jens March 13, 2012 at 11:48 pm Reply 

    Håller helt med. Varför öppnas det inte upp för utländska firmor ? Jag vet 25 åriga killar som sov sig igenom gymnasiet som är hantverkare som tjänar mer pengar än en AT-läkare. Just pga av obefintlig konnkurens utifrån. När det väl kommer konkurrens så gråter de svenska hantverkarna ut och säger att de tar jobben från dom när de inte följer svenska kollektivavtal bla bla. Varför ska denna yrkesgrupp inte få konkurrens från andra länder?


    • SvenskaKredit October 15, 2013 at 6:59 am Reply 

      Jo, jag vet…det är den sista yrkesgruppen som det behöver daltas med tycker jag!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*