Home Privatekonomi • Tre sätt att få högre ränta

Tre sätt att få högre ränta

 - 

De som väljer att spara pengar på ett sparkonto har valt den säkraste vägen att spara pengar. Men säkerheten har också sin baksida. Att låta pengarna växa på ett sparkonto innebär att man inte får speciellt hög avkastning. Däremot finns det flera saker man kan göra för att förbättra detta.

Välj konto utan insättningsgaranti
Sparkonto är det säkraste sättet att spara pengar. Om man inte prioriterar säkerheten högst utan kan tänka sig ta en något större risk är sparkonto utan insättningsgaranti en väg att gå. Men det innebär att man kan förlora alla insatta pengar om företaget som erbjuder den högre räntan går i konkurs.

Välj fasträntekonto
Den som inte vill ta någon risk (med exempelvis konto utan insättningsgaranti) bör välja ett fasträntekonto. Detta innebär att de pengar som sätts in är låsta under en viss tid.

Välj långa bindningstider
Fasträntekonton finns hos de flesta banker. Det går oftast att välja mellan flera olika långa bindningstider. Ju längre tid man väljer att binda pengarna desto högre ränta får man.

Jämför och jämför
Det är mycket stor skillnad på de olika sparräntorna som bankerna erbjuder. Detta både gällande lönekonto, sparkonto och fasträntekonton. Det är inte svårt att hitta banker som har dubbelt så stor ränta på sina konton mot andra banker. Så visst är det viktigt att jämföra, speciellt viktigt är det att inte låsa fast sig vid de fyra storbankerna, det finns numera mängder av seriösa aktörer på marknaden.

Author:SvenskaKredit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*