Home Lån, Nyheter, Övrigt • Vad innebär egentligen 5.000 kr?

Vad innebär egentligen 5.000 kr?

 - 

Pengar

5.000 kr kan vara väldigt lite men också väldigt mycket beroende på sammanhang och person. Ibland kan det vara svindlande att inse vad små summor egentligen innebär. Vi har tidigare diskuterat smslån och dess faror och möjligheter. Smslånen ÄR ofta problematiska då räntorna och de riktiga kostnaderna är svåra att få grepp om men för att förstå varför de fortfarande används bör man nog också förstå vad ett smslån på 5000 kr verkligen innebär.

Ett smslån kan i många fall vara skillnaden mellan att kunna betala räkningarna en viss kritisk månad eller vad som behövs för att laga bilen, som man måste ha för att ta sig till jobbet. För många har man inget skyddsnät när dessa kostnader kommer drastiskt och utan pardon. De potentiella effekterna av att inte betala dessa räkningar eller reparationer kan vara mer ödesdigra än vad smslånet är från första början.

Visst handlar det om att skjuta upp problemen och att problemen kommer mångdubbelt igen nästa månad, med nya räntor. Men då hinner man åtminstone planera bättre för det och man köper sig alltså en månad av planering, en månad att kanske sälja något dyrbart för att komma på fötter igen. Sett ur det perspektivet kanske gör det lättare att förstå varför folk använder smslån.

Author:SvenskaKredit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*